tisdag, maj 06, 2014

Resan

På fredag morgon reser jag och svärmor till dottern i Kalmar. Har tvättat och fundrar lite på vad och hur jag ska får ner all packning.

Har även verktyg med mig som vi ska ge en snäll farbror på Öland som hjälpt vår dotter med att byta olja i bilen samt att han bytt både till vinterdäck och sedan till sommardäck. Han ska få lite fina verktyg i uppskattning som maken köpt åt honom.

Det är öppna trädgårdar på Öland i helgen och tyvärr visar SMHI att det inte ska bli något vidare till väder, kanske ska stanna i Norrköping på SMHI och klaga så kanske de kan ge oss mulet istället för regn som det nu utlovas. Hoppas, hoppas de har fel och att progosen vänder.

Har köpt med mig lite lull lull till dottern sådant där som kan vara bra att ha. De har nämligen inte Dollar Store så långt söderut, så schampo och balsam samt duschcremer är hårdvaluta och dyra för en "fattig"student :-)

Hoppas nu att vädret tillåter att vi kan sitta på en härlig uteservering och äta och göra lite sightseeing, så man kan få uppleva Kalmar. Vi har bara passerat där så många gånger utan att stanna till och utforska stället. Men nu bor ju våran lite turistvetare där, och får lägga ut en turistplan åt oss. Om inte annat ska vi ner igen i sommar och nagelfara stället, men då bor vi i husvagnen.

Denna gång ska vi bo i dotterns lägenhet på 25 kvadrat. Hon har köpt en uppblåsbar madrass som vi får sova på. Hm... blir till att skeda med svärmor. Hon har en rejält stor balkong i söderläge och där är det varmt och mysigt att sitta på om vädret tillåter. Skickade ner en slant tidigare så hon fick åka iväg och köpa rejälare utemöbler.

 
Kalmar Nyckel / Linné Universitetet - Ekonomihögskolan


 
Här bor dottern Näst högst upp i det närmaste huset på bilden. 


Inga kommentarer: