lördag, december 11, 2010

Byggnationerna

Lite bilder på eländet.





Hu va trögt det går med vår renovering efter vattenskadan.

I slutet av september hade vi mycket energi och tyckte det skulle bli roligt och bra att fixa det här med att vi får in vatten uppe i hallen. Vi satte igång med det utvändiga arbetet med att riva balkongen ovanför ytterdörren, satte dit ett fönster, bröt upp takplåten närmast där balkongdörren satt och såg då till vår fasa att det fattades takpapp ½ meter ut på taket. Inte undra på att det kommer in vatten när snö och is kryper in under takplåten från balkongen och det sedan smälter inne i väggen.

När vi började riva väggen inne vid trappen upp till övervåningen, så upptäckte vi att det var värre än vi trott att det skulle vara. Det var så ruttet och blött att det var som stickor och spån kvar av väggen och en takstol hade inte ens något att luta sig emot för det hade ruttnat bort. Tog motorsågen och kapade bort tills vi kom till friskt virke igen och byggde upp väggen på nytt.

Ett tag tyckte jag att vi bara reglade, reglade och isolerade och isolerade. SUCK! Satte upp nya osb-skivor på väggarna, satt upp nytt tak och även isolerad innertaket för vi har dåligt isolering uppe på vinden också som är rätt så akut att fixa, men det blir senare. Just nu känner vi oss utbrända i byggbranschen. Igår var maken till Gävle för att hämta nya golvet som är ett 4 stavigt ekgolv, lister, mer gips skivor.

Idag innan jag åkte och jobbade har vi satt upp gipsskivor, satt upp remsor i skarvarna, jag har börjat att lacka kvistarna med shellack, taket ska nämligen bli vitt. I morgon kväll när jag kommer hem igen får det bli nya tag igen.

Julen då ! Ja den ska vi för första gången på många år inte fira hemma.Mamma och pappa fixar det den här julen, med tanke på att vi lever i ett byggkaos där vi har golv och lister liggandes i vardagsrummet, så hoppas vi bara att vi fixar detta tills jul och kan städa upp. Dotterns rums ser ut som en lager lokal förnärvarande, om man kliver på bäddsoffan vi skuffat in där så kan man se en säng under ett gäng flytt kartonger med grejor som är nedpackade. Hon vill ha sitt rum tillbaka igen.

Julklappar. Hm... har inte införskaffat en enda. Vet inte när jag ska hinna, men det ska bli klart med läxorna för jag har bara en uppgift kvar, så det ska hinnas med att shoppa några klappar efter det. Det viktigaste är att träffas och äta god mat.

2 kommentarer:

Cathrine sa...

Hörde vad som hänt. Träffade nämligen svärmor och dottern på Rusta. Jag vet hur ni har det. Var själv där för fyra år sedan, vattenskada u rum och kök när expantionskärlet gick sönder uppe på vinden. Vi byggde om köket och slog ut en vägg mellan tv rummet och köket så det vart mer öppet. Kl halv två på julaftons morgonen tog vi bort den sista byggpappen i köksdelen för att damsuga och torka för att få en skaplig jul.
Kram Cathrine

MammaKarin sa...

Den deadlinen kommer nog att vara här också. Idag känns den långt bort. I gamla hus är allt snett också, så allt man ska såga till är olika mått för varje bräda. Man får trösta sig med att det är ordentligt isolerat, vilket det inte tidigare var och det blir fint.