måndag, maj 21, 2012

Hundkurs med Ypsilon

I lördags var jag och dottern till Jättendal på hundkurs med Ypsilon. Dagen bjöd på halvdant väder och kallt. Men kursen var nyttig och det var spännande att se på.

Här får Viggos ägare testa att koppla sin hund med förbundna ögon och få kontakt med hunden och veta vart du har honom. Även om man inte är seende så ska hunden se dig i ögonen för att du och hunden ska ha kontakt.

Lee som är Viggos formella ägare instruerar.



 Öva in att ta kontakt med hunden så har man godis i handen och för den mot munnen och säger åt hunden - titta!  Samma övning gör man när man har förbundna ögon och då är det minsann inte lätt att veta att din hund tittar på dig att ni har kontakt.

Här sitter Ypsi så fint och matte förstår inte att han sitter fint och har kontakt. Dessutom har han fått upp en tass på kopplet och känslan blir en helt annan för föraren, som tror att hunden vänt sig åt ett annat håll. 


En synskadad som släpper sin hund lös i skogen sätter på en bjällra för att höra vart sin hund är. Här håller Ypsis formella ägare Hans i hunden och han väntar på inkallning. När hunden kommer till sin ägare så ska den ta kontakt med nosen mot handen vid knäskålen och sätta sig för att ägaren ska lätt kunna trä på selen eller kopplet. 


Dagens yngsta är 4 månader och lite kan hon i allafall och kul med alla stora kompisar tycker hon. 





Här går man med sin hund vid sin sida där alla andra hundar sitter på rad och din hund ska gå jämte dig leda dig förbi hinder och kunna passera andra människor och hundar utan att dra dit för att hälsa.

Här kör de en fejkad träning att med förbundna ögon få din hund att gå upp på veterinärens bord för en översyn. Hunden ska lita på ditt kommando och känna sig trygg. 


Här är Ypsilons bror som heter Yeti. Kvinnan på bilden är även uppfödaren till Ypsilon och Yeti. 


Ypsilons mamma Mynta kom även med på bild.









Inga kommentarer: