tisdag, november 05, 2013

Katter


Den 1 augusti försvann våran Rossi och kom inte hem något mer. Vet inte om han fallit offer för varg eller lodjur som stryker omkring här. Han var så social och mysig katt, så det är klart att man saknar honom mycket.
 
Saknar till och med klicket på dörrhandtaget när han hoppade på den. Tror också att hundarna saknar sin sängkompis och förste tvättare.

 
 
I mitten av augusti flyttade Totte och Tore in. De är födda i en ladugård och det räddades 3 små röda ulltussar och några är ihjälkörda p ga att det var en granne i den byn som trodde det var rävungar som sprang över vägen och han hade sett fler än de tre som blev omhändertagna.
 
Det var inte det lättaste att ta hand om två små fräs. De strök omkring runt golvlisterna och bodde mestadels bakom en bäddsoffa. Vi fick tvinga oss på dem att hålla i dem och göra dem sociala. Började med att ta fram dem med tjocka skoterhandskar så att man fick ha näven i behåll.
 
Tore (den högra missen) flyttade till Kalmar med dottern och han har vari mest gosig och social när vi väl kunde ta i dem utan handskar. Nu är han en busig kille som gärna slaktar toapapper, dusch bollar och stjäl bh och trosor som han gömmer under sängen för henne.
 
Det går framåt med Totte också, han är numer duktig på att gå ut och kommer in när vi ropar, men det tog över 2 månader innan vi fick honom att gå ut och då i början gömde han sig under bron hela dagarn. På kvällarna väljer han antingen soffan med matte och husse eller att spela datorn eller TV spel med sonen på övervåningen. Han är även go med hundarna när han är på mys humör.
 
 
Våran gamla dam Jasmine som är långhårig och mångfärgad har nu försvunnit. Hon har aldrig varit borta mer än 1 natt på sin höjd, men väntar då på morgonen på broräcket för att få komma in och äta god mat.Nu har det gått 6 dygn och inte ett spår av henne.
 
Kanske är det lo eller varg, eller så har hon insjuknat och dött. Trist att inte veta vart de är. Saknar henne.
 
 
 


Inga kommentarer: