torsdag, mars 20, 2014

Doktor Krill & Krall

Krill och Krall fick rycka ut på en akut operation av MR Electrolux som fått akut förstoppning i from av dun.

Mr E hade fått i sig en dunkudde och kört sitt 60 graders program, men kudden var för lättsmält och exploderade varpå Mr E blev dunförstoppad.

Synen av hans glasbuk var inte rolig och han morrade lite misstänksamt. Tömde maginnehållet på 2 fulla hinkar med dun och vatten. Fick använda hårda nypor för att få ut dun ur bälgen och runt omkring. Tvättade buken med babyservetter för att få dem att följa med. Silarna togs bort och sanerades.

Tyvärr räckte inte det. Trumman förblev stum och vi måste öppna Mr E bakvägen tänkte vi. Ack vad vi bedrog oss. Mr E är helgjuten i plast och går inte att öppna för att få trumman ren.

Mr E fick åka amublans (traktor) till sjukhuset (verkstaden) . Krill och Krall stod redo med operationsbordet med dammsugare, näbbtänger, och tryckluft. Blåste i trumman, dammsög i nedre delen, blåste mer i trumman och dammsög i övre delen sedan vi lyftat av locket så hela hjärnan blottades. Plockade nog ur ytterligare en full hink med blöta kalla dun. Hur mycket dun, eller rättare sagt hur många kilo dun görs en kudde på????

Krill och Krall var kalla och blöta om sina känsliga operationsfingrar, trumman snurrar nu och vi provkörde centrifug programmet med bra resultat, jag stod dock med dammsugaren under hela programmet på en pall och dammsög uppifrån allt som flög ur vart efter dunen torkat och följer med.

Mr E har vilat under natten närmast luftvärmepumpen för att må bra. Idag måste vi operera ytterligare med samma procedur och rengöra vattenpumpen. Kanske han klarar att överleva, och inte behöver komma till himlen för han är alldeles för ung för det, bara 3 år. Vi gör allt i vår makt så att han kan komma tillbaka 100% till jobbet igen.

Doktor Krill har idag blåmärken på ovansidan av händerna och skrapsår över allt krafsande i oländig terräng. Inte lätt jobbat. Men jag har fått utöva ett yrke som operations sjuksköterska som jag tycker var roligt.

1 kommentar:

L-8 sa...

Men ni är väl helt otroliga...........:) :) :)