torsdag, mars 20, 2014

Lägesrapport för Mr E

Ikväll har Mr E fått sig en rejäl tarmsköljning. Vi började operationen med att dammsuga och blåsa i magen. Hela tröjan blir full med torrt dun damm. Tog ut ca 1 liter blött dun nu också. Inte att rekommendera att tugga tuggummi under tiden, men jag kom bara ihåg från undersköterske lektionerna att inte bära nagellack och inte ha parfym. Minns inte om läraren sa något om tuggummi. Nåja, nu vet jag att det drar åt sig lite dun damm och blir inte så gott.

Efter dammsugningen så tänkte doktor Krall att vi borde nog göra en tarmsköljning. På med slangen och ut med utskastet mot golvbrunnen och jösses amalia vad mycket dun som kom nu också. Jag tvättade dock 1 kudde och inte 10. Fattar inte hur det kan bli sådan stor skada. Brunnen i sjukhuset (garaget) hann inte med, så upp med portarna och ut med grejorna. Sköljde rejält med vatten i minst 20 minuter och det kom fortfarande rätt så mycket dun.

Nu får åter Mr E vila och torka tills på lördag, så får vi göra nya insatser i vår sjukvård. Faran för patienten är fortfarande inte över. Måste veta att han är dun fri innan han kan flytta in och arbeta. Skulle han slamma igen så kan vi nu åtgärda det och golvet översvämmas inte.

Undrar om man kan få låna några underkläder hos någon snart :-) storlek och färg spelar ingen roll. Eller så tar man med sig en pawa vin och en tvättpåse till någon.

1 kommentar:

L-8 sa...

Du får komma hit och tvätta om du vill! :)