söndag, november 08, 2009

Otur

Vi är verkligen inne i ett dåligt skov just nu vad det gäller saker som går sönder för oss.

För 14 dagar sedan så gick fjäderbenet av på röda audin. Vi blev tvungna att ta hem den på biltrailer och maken lagade den. Den gick igenom besiktningen förra fredagen, och en vecka efteråt så är det fel igen. Nu har oljepumpen gått åt skogen och förmodligen är motorn slut. Maken har skruvat ned hela framaxeln för att komma åt och skruva bort oljepumpen. En ny sådan kostar runt 5-6 000 kronor. Problemet är att jag sålde sadeln för någon vecka sedan och köpte en till röd audi (en mycket rödare i lacken, V6 med quattro) med problem i växellådan stod det i annonsen. Vi sa att vi kanske kunde plocka delar ifrån denna till den bleka audin som gått som en klocka i alla år, trots 50 000 mil.

Förmodligen blev den avudsjuk som såg den mycket rödare audin i garaget och lade sig platt fall och ev dog. Maken var och kröp runt nya bilen och lossade på bromsoken på den startade den och åkte iväg!! Var inte växellådan paj? Fattar inget ! Men bra för oss för en bättre begagnad sådan kostade mellan 4 -10 000 kronor. Nu ska vi bara kolla varför den går varm om kylaren sitter igen på den, åtgärda det och besikta bilen. När vi köpte denna så fick vi bogsera den först ifrån gården baklänges och den var tvärstum, sedan spela upp den på biltrailern med spel eftersom man inte orkar knuffa klumpen. Men tänkt om gubben som sålde den visste att det inte är något fel på bilen.

A6 har krånglat mer eller mindre sedan en dator i den byttes i somras, men maken sa att nu är det något nytt fel eftersom instrumenteringen strular och den kunde vara svår att starta. Och som vanligt när jag använder något så är det slut på den sedan. I fredags eftermiddag så var det lögn i helvete att starta den. Bogserade den till verkstaden och frågade om de inte kunde elda upp den för nu var vi skit less på allt som har med bilar att göra. Nu har det brunnit en dator som har med instrumenteringen, stöldskyddslarm att göra och kostar en nätt liten summa på 6100 kronor att lösa ut bilen. STÖLD, kallar jag det. Irriterande att man inte längre kan meka med sina bilar utan vi blir låsta till märkesverkstäder hela tiden som har special utrustning för det ena med det tredje.

Ringde till LG för att fråga om vi inte kunde få låna kotten av dem och var hem till mina föräldar också för att låna ytterligare en bil så att vi kan klara av vår vardag. Tack till Er som hjälper oss med att låna ut bilarna.

Även nya luftvärmepumpen var trasig när den skulle installeras. Samma helg så strejkade vattenpumpen så den som var ute i stallet fick flytta in. Vad mer ska gå sönder ??

2 kommentarer:

Farida sa...

Säkert att ni inte vill köpa en fin röd saab 900 SE utan turbo? ;)

Moppe-rejsarn sa...

Nya bilar med elektronik är hopplösa. Nää man får hålla sig till gamla hederliga som fungerar..