tisdag, april 19, 2011

Städa ute och städa inne....

Oj, vad fort våren kom. För 14 dagar sedan tänkte man, -undrar när den här snön tänker försvinna från tomten och nu så är det helt torrt och det bara spritter i alla knopparna.

Har utslagna tussilago, vitsippor och blåsippor på tomten. Härligt! Men snön har även tagit hårt på många av våra växter. En av ginst buskarna har brutits av och det ser ut som om det kommer vildskott från roten, och då är det bara att kasta den. Silver eken hade också brutits av och det är bara två små delar som levde. Hämtade en stör igår och band ihop dem och stöttade upp det lilla som var kvar, så var Sune där och hjälpte till med att bita av en stor barkbit. Grrr. Nu får vi väl se om den kommer att överleva.

Även busken med brudspirean är också deformerad, den har nästan ett tomt platt hål i mitten. Skulle ha kapat av den helt och hållet, men det hann man inte när snön äntligen försvann omkring den, förhoppningsvis rekar den till sig under sommaren. Den blommar så fint i juni. Päronträdet (familje päronträd) har fått svampangrepp, så det var stendött. Numer uppgrävt och ett stort hål är kvar.

Övrigt så är så gott som tomten krattad och klar. De två små äppelträden är beskurna, de andra två får vänta tills hösten har jag beslutat mig för. Vardagsummet fick en makeover idag. Nytvättade vita gardiner, ny matta under bordet, dammat, nytorkat golv och putsade fönster. Soffan är tvättad med sadeltvål och insmord med läderbalsam. Undrar nu hur länge det får vara fint och lukta gott!

I morgon är det jobb på agendan. Ska först rida på ridhuset med brukaren, fördriva tiden i Bollnäs ett tag med en god lunch och på kvällen ska vi iväg på äggsexa med FUB i Bns. Var förra veckan på bio i Edsbyn och såg Hur många lingon finns i världen. Den kan jag varmt rekommendera. Jag både skrattade och grät under filmen. Den handlar om hur Per som jobbar med Glada Hudik teatern började sin bana med att arbeta med de utvecklingsstörda.

Har idag för övrigt hunnit med sonens utvecklingssamtal och det är alltid lika roligt att höra att han är ambitös och duktig och gör sitt bästa. Vi läser läxorna tillsammans, i den mån jag får veta att det finns läxor att göra. Sommar säsongen har börjat med att inte ha någon väska till skolan. Läxor och lappar rullas eller viks ihops till microdelar, stoppas sedan i byxfickorna och glöms bort, eller så tvättas de i tvättmaskinen till oidentiferbara föremål med luddiga kläder som påföljd.

1 kommentar:

L-8 sa...

Dela med dig av din energi människa!!! :)