tisdag, maj 17, 2011

Ved m.m.

Nu har vi i allafall hunnit klart med att trava vår tidigare inslängda gamla ved. Uppskattningsvis var det ca 25 kubikmeter ved som vi flyttat på.

Nya väggar har reglats upp och det bara för att det lättare ska gå att få in husvagnen, då vi bara hade 5 cm tillgodo på varje sida inne i carporten, gäller att ha tungan rätt i mun när den körs in.

Ved till svärmor har vi också hunnit med att göra, kört dit och burit in med en en mycket god middag med gott vin. Toppen! Nu har vi börjat med att få in den nya veden som vi klyver.

Vi har mycket att göra på to do listan som tillhör hus och garage m.m. Veden ska bli klar, huset ska rödfärgas där vi byggde om i höstas, det ska även på vit färg, nya farstukvisten ska få ett vitmålat innertak, röda audin ska det bytas växellåda på och den ska säljas, traktorn ska in i garaget och det ska bytas vevaxel på, det ska bytas garages så att stallet blir bil/verkstad/garage och gamla garaget blir garage som får inhysa gräsklippare vedklyv mer skrymmande grejor.

Inte behöver vi bli sysslolösa heller. Fullt ös hela tiden. Jag ska hjälpa till så gott jag kan med bil och traktor lagningen, jag kan åtminstone langa verktyg och meka med lite instruktionshjälp.

Till helgen ska vi ha klassfest igen. Då blir det väl sent innan man kommer till sängs som vanligt. Men det ska bli kul att träffa dem och höra vad de har för sig nu och om de har fått jobb osv. Vi ska grilla, hoppas därför på bra och varmt väder.

1 kommentar:

Skrållan sa...

Men vad glad man blir när man läser din "to do lista" :-) Jag och Anders har börjat fundera på vad vi gör för fel....Det finns ju alltid hur mycket som helst att göra jämt och jämt. Men det är kanske så det ska vara. Just nu så räknar jag ner till en veckas semester i Norge.
Kram kram