söndag, januari 15, 2012

Bilder

Julen 2011

Sune och Ypsilon önskade God Jul

Rossi har fått tag i halmbocken som ska stå under granen och började massakera den. Tillsist fick den stå på en skänk och fick nya röda fina band omkring sig och katten lät den vara.

Våran gran klädd och klar några dagar före jul och åkte ut tjugonda knut


Här har dottern fångat min mamma och pappas katt som var alldeles omöjlig under paketöppningen. Han for omkring och klöste sönder paketen och åt igenom kartongerna som en bäver. Kanske var han beskviken att han inte fått ett enda paket.

Till slut lät vi en stor hög med pappersskräp ligga kvar på golvet och då kröp han inte där och njöt av sin mysiga koja.


Ypsilon har fått prova Sunes skinnpaj som Evelina sydde i slöjden. Sune har nämligen vuxit ur den och den är numer som en tvångströja på honom.

Här fick jag kava mig fram för att använda utedasset. Tur att det finns när nöden tränger på.  Vi klarar oss annars väldigt bra som har vedspis och kakelugnar att elda i och laga mat på. Det enda var färskt vatten men det fick vi åka till Bollnäs och hämta. Vi har ett elverk men vattenpumpen kräver tre fas för att starta så det orkar den inte med, men vi kan köra dränkbar pump och lägga i brunnen om det skulle bli långvarigt någon gång.

Den här gången var det inte långvarigt för oss, värre för grannarna som bor bakom denna skogsdunge och har 6 barn, de var utan el i nästan 5 dygn.


Vi går dagen efter Dagmar och tittar på skadorna, elledningen som låg 1 vecka på backen var strömförande och det luktade bränt av kabeln, man var lite rädd så att hundarna inte skulle springa åt det hållet utan att vi var med och höll uppsikt över dem. Grannens uthus har fått sig en liten törn.


Det var otroligt många träd som föll bakom vårt hus.


Träd touchade carporten/vedboden. Maken står bakom presenningen och ser så att husvagnen har klarat sig utan skador.


Träden föll ned bara en halvmeter från bilen. Vi klarade alla våra grejor utan få något trasigt så mycket vi har kunnat se hittills.  Bakgaveln med cykelstället på husvagnen var det och strök i, men har troligtvis räddats av en lastpall som stått lutad mot veden och träden har glidit på den och ner i backen, vilket har varit räddningen för husvagnens bakdel.



 



2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj Oj oj hur det såg ut bakom ert hus!!!!Nåt helt enormt vad Dagmar har ställt till med. Skönt att ni klarade alla era saker i alla fall.

Men vad fint kortet var på hundarna.

Kram kram Skrållan

MammaKarin sa...

Vi fick inget förstört och det var tur. Vi var ut sent på kvällen och flyttade på fd svärmors bil som stod just där trädet lagt sig och det var TUR med tanke på hur det såg ut morgonen efter.