tisdag, april 10, 2012

Påsken 2012

Måndagen den 2 april var jag och Sune iväg och grattade makens äldsta syster. Självklart skulle vi kolla om klövjeväskan fungerade, så blomman levererades av Sune.


Långfredagen så började vi med att röja sly mellan vägarna. Ungarna körde traktor med släp med allt ris. På kvällen var vi bjudna på middag till Markmyra. God mat och dryck blev det. Sedan pubafton på Acktjära skolan. Jag gick in och körde stenhårt med dans och sång och ökade sedan bara tempot. Fönstren på skolan immade igen. Kul var det. Trubaduren var nog lite trött på oss och sjöng goodnight sweetheart för oss vid 01.30 och jag sjöng så glatt med.

Förmiddagen på påskaftonen så var vi slö och slapp. Tog en promenad för att hämta bilen. Och det behövdes kan jag säga, det var lite trångt i toppluvan den dagen. Sedan körde vi igång med vårt sly projekt igen. Baksmällan arbetades bort. Svärmor bjöd sedan på god påskbuffé och det var skönt att återigen sätta sig vid ett dukat bord.


Kasen är gigantisk, undrar när man vågar fjutta på den. Det borde bli nu i dagarna när det regnar och inte blåser. Vågar inte spara för länge så marken torkar upp för mycket, åkern är rätt sur och blöt just nu.

Så är blev det efter vårt arbete. Kanske tittar det upp lite vackra vitsippor här nu när solen kommer åt.


Ypsilon har fyllt 1 år på påskafton. Han firade med massor av god mat och annat gott ifrån svärmors kylskåp.



Inga kommentarer: