onsdag, juni 11, 2008

varma dagar

Lockpanelen är klar och även andra strykningen av rödfärgningen också blev klart på söndagen den 8/6. Fönsterfodren och vindskivorna ska målas en omgång till (klart 10/6).
Den vita midjan och all plåt som ska sitta över och under fönstren samt över midjan ska dit (klart 9/6)

På fredagsvkällen den 6/6 så målade vi brädor till sena natten. Lördagens projekt var att fixa in ventiler till vinden samt sätta på fönsterfoder & skrapa vindskivorna för att grundmåla dem.



Dotterns examen gällande högstadiet höll till i Segersta kyrka. Efter att jag och barnen avverkat dessa två examen så enades vi med två andra föräldrar att vi skulle till ett ny öppnat café i Kilafors och frossa i något gott fika. Det blev toast, en grillad ciabatta med brieost och salami och sonen är en sann konditorivän han skulle ha prinsesstårta, ett wienerbröd och en chokladboll.

Efter fikat så åkte vi hem och drog på oss lite jobbar kläder, så var det dags att ordna med sommar hagen för hästarna. Det var myggigt, svettigt och grymt varmt ute medans vi höll på.

Sonen får en examens kram av sin fröken. Examen skedde i Hanebo kyrka.

På sveriges nationaldag så var det årliga Spännarstävlingarna i grym sommarvärme. Vi åskådare stod i skuggan i en liten skogsdunge för att söka svalka. Ridbanan var vattnad och harvad i 2 dagar före tävligen så att vi skulle ha chans att se de tävlande.

När vi åkte hem på eftermiddagen så visade bilens temp +32,5 grad. Det var olidligt varmt och det var skönt att åka i en bil med AC. Hästarna släpptes av på sommarbetet och de är alltid lyckliga när de får komma dit.



Bondpionen är i full blomning.







Inga kommentarer: