lördag, juli 18, 2009

Semester

Min första semestervecka åkte vi ut till stugan på fädbovallsharen. Toppen väder, solsken och varmt, mycket bad i havet och i den vedeldade poolen.

Blev överbjuden till grann ön för ett dopp i deras vedeldade pool. Det blev en jättehärlig kväll/natt med gott sällskap. Vi bröt upp vid 01.30 för att ta båten hem i mörkret och det är inte det lättaste att hitta ibland stenarna mellan våra öar. När vi satt i badtunnan så badade grannarna ifrån deras klippa i solnedgången. Underbar kväll/natt förutom myggen.

Promenad på de solvarma klipporna ute på Tärnsharen.



Lilla fröken fräken plockar blåbär och äter. Masken i magen var hungrig så det är självklart att man måste införskaffa sig lite föda.



Vi fick fin främmande av Lokamia och hennes familj. Deras båt var lång och stor, så våran brygga räckte knappt till. Finns det hjärterum så finns det stjärterum som de säger.

Vi korkade upp eller rättare sagt sprättade vin dunken redan vid 15 tiden. Satt länge i deras båt och pratade, medans barnen badade. Grillade på kvällen och badade tunna senare på kvällskanten.

Vi tog oss flera turer med båten. Lade även nät och fick ett 20 tal gigantiska aborrar och en stor gädda. Tyvärr vet vi inte hur man gör med gädda och inte heller hur man tar dö på den, bössa ?? så den fick så snällt gå/simma till sina sällsamma jaktmarker igen.
Men nästa gång ska han passa sig för då har jag lärt mig döda den och ska även lära mig ta ur dem och göra något med den också. Just nu har morsan frysen full med hela infrysta aborrar. Jag tror hon får spunk när hon öppnar och ser att halva frysen är full där ute i stugan.

Barnen har badat i flera omgångar.

Vi tog med oss kanoten ut till stugan så att vi alla kan använda den att paddla runt i. Vår granne har byggt denna så det är handgjord och gick mycket bra.



Just nu packar vi husvagnen för att åka en tur.

3 kommentarer:

Team Åsbacka sa...

Gädda är ju skitans gött!! Ugnsbakas i folie i ugnen, indränkt i riktigt smör och med mycket salt. Pärer och hollandaisesås till. Smaskens! För att få dö på'n så sticker du han i huve med kniven.

MammaKarin sa...

Hua det lät hemskt men jag får nog ta och ringa dig när det kommer upp fler gäddor i nätet. Var beredd ;-)

Team Åsbacka sa...

Japp! Jag ska vässa kniven och vara beredd!!