fredag, juni 04, 2010

sommartider !

Nu går det mot examens tider. Bra tider ! Lediga tider...

Barnen har fått köpa sina kläder till examen. Nu är det skor som fattas till sonen. Måste försöka lösa det under veckan, bara det att jag jobbar mer än någonsin nästa vecka och dessutom på examens eftermiddagen och därför hoppas jag att det går fort i kyrkan att jag kan se hela och åka iväg till jobbet sedan. Niorna åker iväg på avslutningsfest på kvällen med middag och disco, sedan kommer det en buss vid 1-tiden och de åker iväg till en hemlig övernattning = SISTA NATTEN MED GÄNGET...

Jag har gjort allt mitt skolarbete klart och lämnat tillbaka min sista bok (psykologi) som jag lånat på "bibblan", det är en sådan skön känsla att få ett litet andrum nu fram till hösten och då ska vi specialisera oss på vårt ämne som vi ska läsa. För min del blir det utvecklingsstörning, rehab/habilitering och ev. pedagogik eller social betende omsorg. Ska iväg till studievägledaren på måndag och orda detta, så att det blir klart till höstens kurser. Jag däremot får läsa på distans och lite tråkigt ska det bli att inte få gemenskapen i klassen och få en lärarledd lektion som ändå betyder mycket.

Sonen har klippt gräsmattan klart och jag har skurat ur dammen, fyllt på med nytt vatten och satt i fontänen. Vattnat blommorna som var torra efter dagens blåst. Började att städa i förrådet där jag har alla krukor medans jag letade fontänen, så nu blir det fint där också.

Maken skjutsade dottern till mormor och morfar ute i stugan för hon hade abstinens på att fiska. Hm.... Nu ska väl alla nät läggas bums och metspö samt kastspö ut för att få dagens skörd av fisk. Vi ska bygga en fiskrök till sommaren och då tror jag att jag t o m kommer att smaka lite fisk, annars tycker jag att det ser och smakar äckligt. Undrar vem hon brås på med sitt fiskande? När hon var liten hade hon en täljd pinne med en metrev och flöte som hon kallade för fiskpinnen och den fick hon stora abborrar på , så att t o m grannen var avundsjuk. Han tog sin båt och åkte till våran brygga och satt utanför och metade i kapp med henne, precis som två tjuriga barn som skulle äga fisken själv. Även om det ösregnade så stod hon där med sitt blonda hår, timme ut och timme in och bara metade och metade.

I fjol eller om det var för två år sedan tog hon båten själv tillsammans med en kompis och åkte ut till havs för att lägga nät. Jag hade duschat och satt ute på en sten mot havet i ett randigt nattlinne, håret inlindat i en handduk och bara mös i solen och tystnaden på morgonen. - Vi sitter fast med nätet ropade de. - rucka lite på båten och ro lite åt vardera sida hojtade jag, så ordnar det sig. - Näe det går inte ropade de tillbaka, kom och hjälp oss. Shit också tänkte jag för då måste jag klä mig eller???
Jag hoppade i nästa båt och rodde iväg runt udden och mot öppna havet. Jag rodde och rodde och tänkte kommer jag aldrig fram till dem, vände mig om och då såg jag att de hade kommit lös med nätet och åkt längre ut till havs. Jaha där satt jag mitt i sundet med ett randigt nattlinne och en turban på huvudet. Nice!! Hoppas ingen ser en.

Inga kommentarer: