måndag, november 07, 2011

Övernattning hos dottern

Dottern övningskörde i mörkret upp till Ljusdal, nästan hela vägen förutom vid rödljusen i Bollnäs. Hon har nu övningskört i 1 vecka och jag tycker att det går bra. Känns nästan som om han kan köra upp!! Närå men påpekar man något så har hon alltid svar på det och har absolut inte gjort något fel. Ja ja, det här blir det omändring på när hon kör sitt första pass på körskolan.

När vi kom upp, vattnades det blommor, dammsög av och slängde reklam sedan gjorde vi oss en god tacos middag med ljus tänt på bordet. Vi slöade sedan i varsin soffa och glodde på TV. Sent på kvällen gick vi ut med Sune och dotterns kompis med hund. Sune gillar inte trapphuset, han smyger längs väggarna och rusar upp för trapporna. Och för att inte tala om när det finns andra som går i trapporna så morrar han inifrån lägenheten. Han är med andra ord ingen hyreshus vovve han, och tur är det.

Idag var det hundlektioner på schemat och det var därför Sune var med, mamma som vela vara med och titta fick sig en rejäl åthutning att det skulle jag då minsann inte, för hur pinsamt var inte det. Jag argumenterade en stund och tänkte helt sonika ta Sune och åka hem, då fick jag minsann vara med, OM jag inte syntes eller hördes. Öh!!! Vad och hur gör man då?? Fick ett gott råd via sms att jag skulle leta upp en spik och säga chillevippen, lika som Bertil i Konfusenbo (Astrid Lindgrens)

Nu är jag så nedrans stor att hur många gånger jag än skulle säga ordet chillevippen, så kommer jag definitivt inte att bli varken liten eller försvinna. Men jag satt stilla och såg på och var tyst. Tänk va petig ungdomarna är nu för tiden.

Redan på morgonen när tjejerna klev upp och jag också för den delen, hade jag inte tillträde till toan.
- Men jag ska bara kissa sa jag
- Är du tokig, sa dottern. Vi har ju bara 50 minuter på oss att göra oss i ordning.
- det går fort, sa jag
- Näe där måste vi vara nu.

Och där var de bägge två i olika omgångar. De borstade hår, samtidigt som de borstade tänderna, penslade plytet och visst låg mackan på handfatet och väntade på att ätas och vice versa. Det skulle också kollas på facebook samtidigt som någon sms:ade. Inte undra på att det är rörigt i huvudet på dem nu för tiden.

Jag kokade kaffe och fylle på min urinblåsa med några deciliter till. Kan vara bra att tänjas på och hålla sig, att man ligger bra till när man kommer på hemmet.

3 kommentarer:

Cathrine sa...

Tycker jag känner igen det där resonnemanget. de har alltid en förklaring till varför de gör si eller så och de gör aldrig fel när de kör ;-)

Kram Cathrine

Emilie sa...

Haha, ja börja träna inför hemmet... lika bra det, om det finns några kvar då ;)

Anonym sa...

Finns det inga hem kvar så ska man bo hos släktingar som de gör i utlandet. Jag vill ha vin på eftermiddagarna när jag ligger i hammocken och lyssnar på fåglarna, bara så att jag kommer in i rätt sinnestämmning. // Anna-Carin