torsdag, april 12, 2007

Ny bil


Vi har i 1½ år letat efter en ny bil och äntligen har vi hittat den och köpt den. Det är en Audi A6, quattro, årsmodell 2001 och fyrhjulsdriven. Med läcker Melange lack. Går lite mot beige pärlemor.


Helt smärtfritt var inte köpet. När vi nästan var nere i Uppsala så ringde bilfirman och meddelande att bilen inte startade och att startspärren gått i. De hade plockat av kablarna på batteriet och försökt att nollställa den. Men när vi kom fram och provade den så startade den inte i allafall. Det blev till att bogsera bilen till en märkes verkstad och koda om bilen. Sedan gick den i allafall och jag skulle ut och prova den. Vart och åt vilket håll åker man i Uppsala ?? Jo det blev en liten, liten kort sväng på 1 mil bara och det mesta gick på 30 väg för det var vägbygge. Dåligt val av väg av mig. Men bilen är pigg som attan.


Men igår däremot så var jag ut på en längre tur. Provade finesserna som cruise control. Uj, uj. Man är ovan och låta bilen själv sköta hastigheten. Fungerande AC är helt perfekt, då vi inte är van vid en sådan för den har inte fungerat i gamla audin, har det varit över 30 grader ute så var det över 30 inne i bilen och det blåste heta vindar inne i bilen. PUST ! Vi har flåsta lite mer än hunden i bilen om somrarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fiiiin bil........
Kram Lokamia

Anonym sa...

Den går bra också. Först och främst så startar den nu i allafall ;-) alltid något... Vad mer kan man begära av en bil !

krickelin sa...

Den där blir kanon att dra Graffe med ute på tävlingar!!! ;-)

krickelin sa...

Hörrö, söstra mi. Tack för hjälpen igår på tävlingen. Det var trevligt! Och nu är han inte lika jobbig att vara skötare åt! Eller hur?! Å du - Glöm inte att maila mig foton!!! Väntar ivrigt!