onsdag, september 05, 2007

Rapport från Kreta

Jag pratade i telefon med min son som är med farmor och "farfar" på Kreta.

- Mamma ! Vet du vad. Munkarna man äter är större än munnen och gräshopporna är dubbelt så stora som i Sverige.

- Mamma ! Vet du en sak till. Farmor är en sträng lärare.

Det är ju nämlingen läxan han har med sig han syftade på. Det var motsträvigt som han gjorde läxan. Annars är han duktig när han är på resan. Provar det mesta i matväg och badar som aldrig förr. Han hade igår köpt sig simfötter, så nu ska han bo ännu mer under vattnet.

Själv var jag och tränade för den tränaren som jag tränar akademiskt för igår och det var första gången på länge som det gick så där. Edison hade svårt att få med sig ett bakben och det ser ut som om han sträckt sig, det kändes som om han skulle tippa när man red i höger varv som annars är hans bästa sida och det var så tydligt att tränaren såg det med blotta ögat. Och det kan han ha gjort för de har sprängt 4 stora stenar ute på vägen bredvid hagen så hästarna hade sprungit mycket, så han kan ha halkat i hagen och sträckt sig.

Apropå vägen hemma dvs byvägen. Grr ! Vad trött man blir på detta arbete. De ska spränga stenar och kopplar kablar som ligger över vår infart som jag stod på igår innan de sprängde när en man kom springande och viftande. Hur ska jag kunna veta !! Mitt i rusningen när byborna åker till sina jobb dvs strax före sju. De har grävt av våran telefonkabel så vi var utan telefon i ca 3 dagar. Toppen ! Vår infart är smock full med tillplattad jord och grus som är vid regnväder som en enda lervälling och bilarna har gjort djupa spår och släpat på underredet innan man kommer ut på vägen.

Nu låter det som om det är flera kilometer, men det är bara några meter det handlar om, själva ombyggnaden av vägen är flera mil lång arbetsplats. I morse kom väghyveln, grusbilar och tankbil, så ny beläggning av grus finns på plats när jag kommer hem.

Over and out !

Inga kommentarer: