måndag, september 22, 2008

Höstdagjämning

Idag är det höstdagjämning. Jag har faktiskt nu i morse skrapat bilrutan för första gången iår. Det känns så defenitivt när löven gular och ramlar av, frost på mornar och kylig kall luft.

Vägen till jobbet idag var som att åka i mjölk. Man såg nästan ingenting. Det är läskigt att köra på stora vägen med all trafik då. Innan man kommer till mitt arbete så passerar man ett krön och där var det solsken och vackert. På väg nerför backkrönet så var det in i dimman igen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att man kommer hem den dag då det är dax att skrapa rutan. När jag startade bilen i morse på Arlanda var det bara att skrapa is och det känndes lite konstigt efter att konstant ha varit i över 30 graders värme. Vi ses i morgon och tack för mms:et på den snygga partypinglan ;)

Mammanna sa...

När vi klev upp vid 7 var det bara 0.6 ute inte varmt det inte och det är faktiskt bara september än.. i natt var det 0 gradigt iaf i går natt 3 grader så det börjar bli dax för däck byte snart.. Ska försöka få hem halm till grabbarna i helgen om Anders är hemma vill säga.

MammaKarin sa...

Ja nu har vi då hämtat halm klart, så vintern kan komma. Närå inte ännu tack och lov. Måste hinna undan med allt i trädgården också innan dess. Idag var det andra morgonen med frost 0,5 grader

Anonym sa...

I natt har Hedda sovit inne för första gången sedan "lekstugan" blev klar i somras. Så nu är väl vintern på gång då...........

Mammanna sa...

ja det är inte varmt på mornarna längre.. Vinter får gärna vänta ett tag till jag har fortfarande inte mockat vindskyddet och lagt in ny halm.. sen är jag nog redo om 2 månader eller så.. =)

krickelin sa...

misströsta icke söstra mi! För när frosten bits i husknutarna - då är det dags för systrarnas SATC's-kväll med kantareller, brie och rödvin framför glamour-filmen!!!

MammaKarin sa...

I-8: Har Hedda sovit ute i lekstugan så här länge! Himmel vad duktig hon är. Nästan redo att flytta hemifrån.

Mammanna: Jag är heller inte redo för någon vinter ännu. Känns som att 2 månader är bra riktmärke innan man är klar.

Krickelin: Ja söstra mi vi ska ha en riktig girls evening med film, vin och ost...