onsdag, maj 27, 2009

Vårvindar friska...

Här är vårvindar friska. Vi fick en gran över carport taket idag. Som tur var är den nog rätt så rutten att den inte väger så mycket och vi kunde koppla kättingar och traktorn fick lyfta av och ned trädet på backen. Även en smal björk har brutits av uppe på gården.

Varför ska det blåsa så infernaliskt ?

Det här är vårt växthus projekt. Vi här inte klar ännu för nu ska vi bygga ut, utanför växthuset en del där vi kan sitta och mysa och små äta utav skörden ifrån växthuset. Maken har gjutit grunden och jag har murat med tegelstenar som växthuset står på.


Det här är är södra fädbodvallsharens värsta fiskare, så se upp Ni andra.... De tog motorbåten och drog ut till havs för att lägga nät ett flertalet gånger i helgen som var. På lördag morgon satt jag ny duschad i nattlinne, håret invirat i handduk och drack mitt kaffe på en sten ute vid havet.

Jag tänkte att jag skulle sitta i lugn och ro och bara njuta av solen och lugnet ute på havet samt att se hur det gick för tjejerna som var där ute och skulle ta upp näten. - Hjälp nätet sitter fast ropade de ! - Ro fram och tillbaka och försök få loss det själv ropade jag.

Innan det var klart så var jag tvungen på med jacka och flytväst utanpå nattlinnet och ro ut för att hjälpa dem. Jag rodde och rodde, och tänkte kommer jag aldrig fram. Då hade de redan fått loss näten och satt igång motorn och var på väg ut till nästa, så mycket fick man för det.


En ynka aborre satt i nätet men ack så stor.


Strömmingsfångsten.


Granen blommar också med sina små söta röda kottar.

Vitsipporna började att blomma. Den här bilden är tagen 09-04-26

Påskliljor är en självklarhet under påskhelgen.




Här är det is kvar på stranden ute i stugan. Fotot taget i påskhelgen.

2 kommentarer:

krickelin sa...

Oj vilken tur att granen inte hade sönder något - eller rasade över stallet!!

Kul att du kommer ikväll! Vi syns då! =) Kram // Jr

Mammanna sa...

Nä hann inte hade främmande hela dagen nästan :-) men nu sitter den på jäsning och ska snart bakas ut..

Tack för hjälpen med handlingen.. kommer över med pengar senare idag.