måndag, augusti 15, 2011

Flyttlasset

Idag körde jag och den andra tjejens mamma ett varsitt flyttlass med släpvagnar upp till Ljusdal.

Började förmiddagen på Dollar för att inhandla lite disktrasor, medel osv samt en gigantisk tavla av Marilyn Monroe. När vi skulle gå ut så vräkte regnet ner. Funderade på att vänta en stund innan vi gick ut, men vem vet hur länge det skulle hålla på. Tog tjuren i hornen och sprang mot bilen som stod långt bort ifrån entrén. Blev genomvåt rakt igenom, såg ut som en dränkt katt. Lilla Bertil låg i bilen och sov på en pläd och mådde som en prins. Dottern som inhandlat den stora tavlan kunde inte springa för den tog vind och gick knappt att få någon styrsel på, hon var ännu mer blöt.

Åkte sedan in på Rusta för att köpa nya kontakter till lamporna som måste göras om till jordade kontakter. Fick gå in där och se ut som om man varit med i tävlingen miss wet T-shirt med håret hängade i stripor droppandes av vatten. Den andra mamman hade fått köpa sig en ny T-shirt efter vägen eftersom hon också råkade ut för samma oväder.

Dax att bege sig mot Ljusdal nu äntligen. Vi torkar väl på vägen dit. Kontoret som lämnar ut nycklar var lunch stängt, men det passade ganska bra för oss att börja med lunch. Sedan började vi med vårt bubbande av möbler. Vi bar och svettades som tokar och fnissade, det vickades upp lite persienner här och var som höll koll på oss. Det bodde någon kille på nedre botten som öppnade fönstret och skrattade åt oss.

När vi bar upp 3 sits soffan som var den sista grejen vi bar in, var vi så trött och slut att vi stuttade i allt man kan stutta i. Gick in i dörrar, väggar och trappräcken, men in kom allt och fint blir det.

Nästa helg måste vi upp med en släpvagn till. Möbler till dotterns sovrum ska upp och lite lampor samt ett ton med kläder. Skolan börjar på måndag och då är det dags att få in lite rutiner i vardagen igen.

2 kommentarer:

Cathrine sa...

Vi har haft samma helg sysselsättning hör jag. CJ flyttar till Sundsvall så vi har varit där uppe och bubbat möbler och gjort iordning. Han har en etta med kokvrå, 22 kvm. Lite lgh men vilken tid allting tar iallafall att få iordning. till helgen flyttar han upp så då åker vi med det sista, kläder och förhoppningsvis så hittar vi ngt barbord så han har ngn att sitta att äta.

Kram Cathrine

Farida sa...

Underbart med regn när man ska flytta! ;)