tisdag, mars 13, 2012

20 år tillsammans

Lördagen den 10 mars har maken och jag varit tillsammans i 20 år, varav 15 år som gifta. När man sätter en siffra på förhållandet känns det som en evighet, men tiden går fort. 20 år går också fort om man har roligt och trivs tillsammans, vilket vi gör.

I ungdomens dar när vi var runt 11 -12 år så kilade vi stadigt varje sommar när min familj flyttade till sommarhuset (där vi bor idag). Så fort examens dagen var över i Ljusne så packades bilen med oss och alla våra husdjur. Både kaniner + burar, katt och 2 hästar skulle till sommarstället. Även om mamma och pappa jobbade så kunde de pendla och vi fick umgås med våra kompisar här.

Jag, maken och de övriga kompisarna hängde tillsammans flitigt hela somrarna igenom. När sommaren var slut var romansen slut. Den kom tillbaka nästa sommar igen. Ett tag när man var 17 -18 år så slutade man att följa med till sommarstället och bodde kvar hemma för att sommarjobba och så bröts även vår kontakt några år. Vi hade sedan fasta långvariga förhållanden bägge två på den ort vi bodde.

När vår gemensamma barndomsvän gifte sig, möttes våra vägar återigen och maken sa då i fyllan och villan - skicka ett kort så ska vi gifta oss. Det dröjde dock 1 år innan vi sågs igen och då hade vår gemensamma vän fått reda på att han var singel och fyllde år, och nu ska vi minsann dit och gratta honom och umgås. Sagt och gjort.

När vi skulle överraska honom, hade vi planerat att vi skulle dyka upp bakom dörren med paket och sjunga för honom. Men ack vad snopna vi blev när det var fel kille med samma namn och samma adress som öppnade. Vi var i fel trapphus. Pinsamt värre!! Men skam den som ger sig in i nästa trapphus och till rätt kille.

Efter den kvällen som var väldigt lång, då vi hade några år att ta igen så skildes vi åt med att vi ses snart och det var till kommande helg. Vi skickade vykort (fanns inga mobiler och MMS på den tiden) var och varannan dag till varandra så postverket gjorde nog en rejäl vinst på oss. Vykorten finns sparade som minne.

Så det här med att skicka ett vykort så ska vi gifta oss slog in.

Bilden nedan tog vi när vi var på bröllopsresa 10 år som gifta.

2 kommentarer:

krickelin sa...

Ni är mina ler- och långhalm! Grattis till alla år! År av skratt, barn, tårar, lycka, olycka. Ni vet att ni alltid har varandra - som det ska vara i ett äktenskap! Tänk att han stannade hos dig trots mina sparkar med träskor! Det är kärlek det!!! ;-)

Kramar till er!!!!

// Lillasyster

Team Åsbacka sa...

Vilken härlig kärlekshistoria!
Kram