torsdag, januari 10, 2008

Ut med julen

Personligen tycker jag att det är tråkigt och jobbigt att städa undan julen. Trots allt så förgyller julen med dess vackra färger och glitter den mörka tillvaron ute och runtomkring. Nu när man städar undan blir det tomt och kalt tycker jag ett tag.

Men av någon anledning så letar man upp det skräp man haft förr på bänkar och byråer och så är det full med dammfyllda grejor överallt igen.

Jag plockade lite på våran stökiga vind för att få in plastgranarna (- ja, jag vet att det är fusk) Tog fram kartonger efter datorn som jag nu köpt ut från företaget, de har nämligen stått längst in och skräpat. Insåg då att det var rätt så stabila lådor som man kan ha lite julgrejor i. Sagt och gjort sortera om. Uj vá grejor man äger och en del är fula och andra är trasiga. Vi har en ängel som jag redan i fjol såg var äten i ansiktet av råttorna, så vi kallde henne för uteliggare för hon var både smutsig och råttäten stackarn. Idag åkte hon i soporna. Egentligen kanske man inte ska göra så med änglar. Kanske ska jag hämta upp henne och kremera henne i kakelugnen i stället annars får jag ingen ro, om hon ska till soptimmen och bli äten av måsar och fler råttor.

Åter till ämnet plastgranar vi har nämligen en gran uppe på övervåningen och en nere i vardagsrummet. Den som är nere i vardagsrummet härskar jag över med mitt krams i, och den får ingen hänga något annat i än röda och guldfärgade kulor, halmsaker, polkagrisstänger, röda äpplen och sådant där trådigt glitter som man plockar av ett och ett för hand.

Nu lider det mot helg och på lördag ska vi hyra badhuset i haneborg med L och hennes familj, der ser jag fram emot. Jag tänkte eventuellt först följa med Mammanna & sonen Isak på babysim för att mysa lite.

2 kommentarer:

krickelin sa...

jag har också städat ut julen. men jag tycker det är hur skönt som helst att bli av med jul. en ny start på ett nytt år! och en chans till städning... vilket annars inte händer så ofta hos oss.....

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.