söndag, mars 23, 2008

Glad och kall påsk på Er !

Det är är som sagt vinterns kallaste helg. I skrivandes stund har det passerat -12 grader. Vi eldar för fullt i kakelugnarna och små myser, det är så himla skönt att vara lång ledig. Man får göra sådant man bara har lust med.
Dottern är hästvakt åt Sara och Lisa som hästarna heter medans deras matte är i fjällen. Vi tog oss en tur tillsammans med hästarna på eftermiddagen.
Påskdagen idag. Soligt och skönt väder så länge som solen är framme. Vi gjorde upp en brasa och grillade korv sedan satt vi bara och njöt i solen.

Vackra istappar på lekstugetaket.

Nyttigt nam nam.
En demonstration av en apelsinkanon. Uj vad det smällde ! Ljusneborna var imponerade av påhittigheten som fanns i byn.
Främmande på Långfredagen av Lokamia med familj. Vi badade i tunnan på årets kallaste kväll och det var såååå skönt. Gick in vid midnatt för att äta lite kålsoppa. Lokamia skulle natta om dottern som vaknat, men somande själv. Själv sov jag och maken i vår husvagn inne i carporten ;-) och det är som om att vara på en liten mini sememster.

4 kommentarer:

Mammanna sa...

Ja visst är det härligt med långledigt! Vi kommer och grattar Fredde i morgon, syns då!

krickelin sa...

Apelsinkanon??? Varför fick jag inte en demonstration igår???

Söt Nora! Trött Lokamia! ;-)

Lokamia sa...

SötNoris trivdes som fisken i vattnet.och på kortet var inte lokamia trött utan frusen. Det var sen hon vart trötter och somnade ifrån alltihopa =D
Och apelsinkanon???? Det händer bara i granbo, stackars dom björnar och vargar som får en apelsin i huvudet. Vad dom ska fundera =)

MammaKarin sa...

Det finns många uppfinnare i byn. Den ena tokigare än den andra.