onsdag, augusti 19, 2009

Ordning och reda

Har inte jag i allafall och definitivt inte mina barn. De fick kommendering att städa idag och jag vet inte när de städade sist, måste vara några veckor sedan iallafall.
Det ska faktiskt bli skönt att de börjar i skolan så att man får in lite bättre rutiner med allt som har med hem och skola att göra.

STÄDNINGens ABC, jag får nog kalla det åäö
I sonens rum hittar man lego precis överallt t o m i tvättkorgen på hans rum. Det sitter lego fastkilade under golvlisten och i alla tänkbara burkar och byttor som finns i detta rum. Godis papper fanns det också en del av. Varför ska det vara så svårt att lägga sakerna i sin papperskorg som ständigt gapar tom pga a all skit ligger på golvet. Tvätthögen i tvättkorgen måste man noga gå igenom för det ligger stenar, skor och lego samt godispapper i en enda stor hög, sedan har man oftast turen att hitta ren och vikt tvätt också som blivit nerdragen ur garderoben. Undrar om sista omgången städning gick så fort för att det var något annat som hägrade att man plöste ner allt löst i lådor, tvättkorgar och tomma hörn i rummet?

Min son har pippi på att möblera om i sitt rum och det gör han titt som tätt i denna bråte. Undrar om han tror att han ska hitta sina saker bättre ?

Morr, Grrr.

Min dotter är nästan ett strå värre. Här står möblerna kvar i och för sig, men sedan ligger lort- tvätt och rentvätt blandat på golvet, garderoben ser ut att ha kräkts ut alla kläderna. Låneböcker från "bibblan" som lånas räknat i meter varor ligger blandat med DVD och CD skivor samt tidningar och smink i sängens fotända och på skrivbordet liksom allt hon inte vet vart hon ska göra av också ligger. Hennes sängkläder känner man lätt igen i tvätten för de har oftast en liten klick av nagellack eller så har målarkludden råkat att måla utanför sitt block. Världsvan som hon är har hon legat så gott som hela sommaren i sängen och glott på Tv:n till makens stora förtret som ideligen gått och skruvat ur säkringen nere i källaren och då minsann rasslar det till på övervåningen och det blir fart.

Inga kommentarer: