söndag, augusti 16, 2009

Partaj med lek å knåp

(den här bilden tillhör när det var långkrocket. Jag lyckades ha bort den av misstag och fick inte in den tillbaka på samma plats igen) Hunden snodde nämligen lag gröns boll och stack iväg. De fick ut på jakt för att få tillbaka den igen.

Sommarfest med lek å knåp hos Lars-Lars.


Lag blev indelade i nord, syd, väst och öst. Varje lag fick varsin påse med material för kvällen att jobba med.


1. Gör en flagga

2. Skala längst

3. Gör halsband i team färger

4. Svara på frågor

5. Gissa hur många

6. Långkrocket

7. Fotboll

8. Horstafett (hanns inte med)

9. Spotta längst (hanns inte med)

10. Mat

11. Trubadur


Team flaggan stod först på listan att göra. Vi grävde i vår påse med material och hittade mycket användbart. Som tur är denna tjej dekoratör så vi hade tusen ideér som vi genast satte igång att jobba med.




Man skulle även trä halsband i lagets färger. Det fanns även tejpade burkar med makaroner i och en med pärlor i som vi skulle gissa hur många det var. Och en bit av ett snöre som vi också skulle gissa hur lång den var, det ingick i kompendiumet med alla frågor som skulle besvaras och skrivas en snappsvisa. Snappsvisan glömde vi bort så vi fick improvisera till middagen med ett fint tal i stället.





Här är också ett av pysslet och det var att man skulle skala längst med en morot och en potatis.



Den här flaggan tillverkade vi i lag Nord. Den var finast tyckte vi. Vi hade t o m ett fint ordspråk som hette fånga dagen med i flaggan.





Lång krocket ingår och den är lång den. Runt hela tomten och det tar sin lilla tid. Domaren dömer, sju slag hit och något slag dit osv. Jösses! Fjäskar man för domaren med en öl eller fin komplimang så få man fler extra slag.










Ja så här kan man se ut om man vill skrämma sina motståndare.



Att spela fotboll å se ut på dette viset visade sig inte vara lätt.


Sist men inte minst så var ordinarie trubadur i utlandet och en ny fick rycka in. Ingen fest utan musik inte. I pausen så vart det kaffe och flera olika bärpajer med grädde till. MUMS.
Man kanske inte ska dansa själv medans man bränner av en bild.




1 kommentar:

Farida sa...

Klart du fixar skola och jobb! Går fin-fint ska du se =)