fredag, juli 27, 2007

Semester och annat

Efter att vi gjort Grönan så åkte vi hem och grillade kött och vilade våra ömma fötter. Min kusin kom på en snabb visit som bor där nere i Stockholm. Dagen efter packade vi ihop och drog iväg till Grisslehamn för att bo där och åka över till Åland.

Ålands resan var lite gungig, dottern blev lite sjösjuk och kunde inte njuta av något smörgåsbord utan satt ute på däck och kippade efter luft. Handlingen i taxfreen blev si så där för vi hade lite problem med balansen. Hemfärden blev bättre och vi drack drinkar och nöjd att vi var på Åland i högst 5 minuter innan det var dags för färjan att vända hem igen. Det blåste kastvindar hela natten för när vi satt ute så var det inget lä någonstans att finna.

Vi åkte samma färja tillbaka till Slussen och visst är Stockholms stad mycket vacker !

Väl inne på Grönan satte vi på ungarna åkband och sa att nu är det bara att åka tills ni kräks. Och de gjorde det också. Vissa grejor fick jag faktiskt sätta stopp annars tror jag inte jag sett dem mer. Maken och min far tillsammans med barnen åkte bergochdalbanan. På korten man hämtade ut så var det inga öppna ögon och njutbara miner, men de var lyriska. Jag gick lustiga huset och åkte en karusell som hette kvasten. Jag tycker inte man ska behöva betala hela priset när man blundar och inte vågar titta ! Så det så. Och det fanns bildbevis på det också som det nästan finns på alla karuseller att köpa.

Tisdagen så var det Gröna Lund som gällde. Kvällen före tog vi en promenad för att kolla upp bussturer och vart T-banan låg osv. Tog ett varv inne på ryttarstadion som ligger bakom det röda tältet ni ser. Otrolig anläggning mitt i city. När vi kom fram till busshållsplatsen kan man inte se vart bussarna går bara klockslag och heller inte någon karta om vart de passerar förbi för gator osv. Man kan heller inte köpa sin biljett med kontanta pengar på bussen, utan man sms:ar sin turbiljett, köper ett kort eller köper biljett på T-banan.



När vi åkte T-bana så bestämde vi att vi skulle till Slussen för att åka buss sedan hade vi lantlollor blivit tipsade om. Sagt och gjort ! Men på T-banan var det stängt i biljett kassan och där stod vi och vill betala men inte fick. Vi åkte som sagt till Slussen för att där stå och glo på 20 st Tv skärmar med bussavgångar och inte stod det då Gröna Lund på någon. Hm, gick och frågade i SL´s trafik info och då pekade han på Djurgårdsfärjorna som vid kajen att det är ju mycket trevligare att åka med dem, annars måste vi välja en buss upp mot City igen för att sedan byta ut mot Djurgården ????????????????.

Måndagen den 16 juli packade vi oss iväg med husvagn och mina föräldrar med husbilen. Husbilen agerade dragbil till vår husvagn så slapp vi åka i två bilar ansåg vi. Hela vårt ekipage var ca 15 meter långt. Det är sådan semester man kallar för Taikons vá ? Vi hade planer på Änby Camping i Stockholm, men när vi kom dit var det fullbelagt, så här fick vi tänka om och fram med camping katalogen och ringa nästa och nästa camping. Fick tips av en snäll farbror att vi skulle kontakta Östermalms City Camping att det brukade finnas plats. Och mycket riktigt så fanns det plats åt oss. Vi korsade snett över hela Stockholmsstad med vårat hela långa ekipage och det var många häftiga inbromsningar och trängsel pga vi tar stor plats som sagt. Men jag var sååå lycklig att vi kom fram och utan att någon 08 kvaddat våra fordon.


3 kommentarer:

Mammanna sa...

Låter som ett äventyrs fullt och en lyckad semester i fjollträsk =0)
Synd att vädret inte var perfekt!!

krickelin sa...

Lantnollorna på osäker färd genom huvudstaden... Tur att jag inte var med och blev nervösa på er!!!

Anonym sa...

åkband festivalarmband