måndag, september 11, 2006

Barnfri helg

Ja just det, barnfri helg. F är hos mormor och morfar och E är på Kreta med farmor och vi hemma.

Skjutsade utlandsresenärerna till bussen fredag natt mot lördag, det kändes tomt när vi åkte hem utan henne. Hade sedan svårt att sova så klockan klämtade morgontimma innan ögonlocken var för tunga för att stängas. Vaknade 10:30 lördag morgon, hjälp ! Sovit bort hela förmiddagen och vi som hade så mycket att göra.

Åkte iväg efter frukosten för att hämta halm. Maken har redan varit och hämtat 6 balar under veckan som varit och nu återstod bara 4 kvar. Släpvagnen var full i småbös när vi åkte iväg på vår knaggliga asfaltsväg. Efter vägen sitter det folk lite här och lite där och fikar, vad i hela fridens dagar är det för ena ? Gissa vart allt småbös tog vägen när vi åkte förbi, jo det stod som en kvast efter oss på släpvagnen och rakt på dem som hade en sådan mysig fika stund. Hörde på radion att det var svampkonsulenter som var på riksting och givetvis var det dem som var där och fick en dos halm över sig.

När vi åkt våra två vändor så ska dessa tunga balar ställas iordning under pressening och på lastpallar. Jag ramlade och slog rumpan, armen och tummen. Svor och trätade en stund och linkade på resten av dagen. Typiskt mig !

Hann även med en långritt ute i skogen i lugn och ro, medans Maken jobbade med att sätta på en lastare på traktorn. Vid hemkomsten så började jag med maten sent om sider klockan var vid 19 tiden och våra magar skrek. Maken kom in med handen för pannan och blodet rann. Han har fått kobenet i skallen. Ringde rådgivningen och på sjukhuset fanns inga tider att uppbringa, så inte vet jag hur länge man ska vänta innan man får utnyttja sjukhuset. Men vi åkte ändå och satt där över 2 timmar och väntade och väntade. Med det gjorde även de andra som satt där och förmodligen fått tid dit, väntade och väntade också.

Så var det med våran barnfria helg, för igår söndag så jobbade jag. Grrr.

1 kommentar:

krickelin sa...

tycker synd om er. Om micke för pannan, och om dig för att du måsta jobba på söndagen. =( Trist att jobba på helger! (inte för att jag vet något om det... men....;-P