tisdag, augusti 26, 2008

Hemma

Är hemma idag med sonen som blivit jätteförkyld. Det kom, så där bara pang på i går kväll när vi var hemma hos farmor och grattade. Huvudvärk, feber och ont i magen. Idag är det snorigt värre.

Det var jättelänge sedan jag var hemma med något sjukt barn. De är så stora att det så gott som klarar sig själva. Känns bara inte roligt att lämna någon hemma med feber och som inte kan laga sin egen mat. Vi har precis kokat oss en varsin kopp kaffe. Han tycker det är lyx när mamma är hemma.

I söndags så fick han som vanligt följa med på Lasse-Staffanz jordbruk i Håkanbo. Det är uppskattat från bägge håll. Han har kört traktor med släp själv och lärt sig backa. Sonen i huset har varit instruktören. Han har även provat på att köra skördetröskan och skottat säd. Han avslutade dagen i allafall med att dela ut en kram till dem allihopa.

Mammans mat i hushållet går inte av för hackor. Min son sa för något år sedan när de skjutsade honom hem, att han kunde tänka sig byta ut henne mot mig. Och det förstår jag för hon är en sådan matmor, dessutom så bakar hon fikabröd och det är något som inte mina barn är vana vid.

I fredags så följde vi med och fiskade kräftor. Det blev just ingen fångst den första omgången vi var med. Men en överraskning hade vi en bur och det var en stor öring som vi grillade över öppna elden på natten och åt utav. Vi blev inte så sena hem efter midnatt gick vi hem. Badtunnan var uppeldad så vi tog oss ett nattdopp på 1 timme och vid 02 tiden gick vi till sängs.

Maken kände sig bakis på lördagen så vi hoppade över kräftskivan och var bara hemma och tog det lugnt.


2 kommentarer:

Lokamia sa...

Då är vi båda hemma m sjuka barn..Ge Fredde en kryapådigkram.

krickelin sa...

jaså, storbonden tränar fortfarande! Du ska se att han är villig att ta över jordbruket Granbo när han blir stor... he he