måndag, augusti 18, 2008

Minisemester

Vi tog oss en liten minisemester med några styckena vänner. Det var en hel hop med husvagnar som stod uppställda i Vinströmmen och det kom ännu fler som vi kände antingen att vi jobbade med dem eller kände dem via deras/mina föräldrar osv eller åkt motorcykel med någon av dem osv. Jag säger då bara det. Världen är då bra liten.... Vädret var toppen på lördagen och började bra på söndagen för att sedan övergå till moln men fortfarande varmt och skönt.

Vi stötte på björnspår utanför husvagnarna på morgonen. Den har nog vågat sig fram när lägret äntligen tystnat framåt morgonsidan ;-). Som tur är var det uppställt bra med soptunnor nu så att alla var duktiga och lägga soporna där och inte sprida det omkring husvagnarna så att man lockar dit björn i onödan.

När vi kom hem så orkade vi inte städa ur husvagnen så det har jag kvar nu i veckan att göra. Hästarna skulle också flytta hem nu. De har gått på betet sedan midsommar och så länge har vi aldrig haft dem borta. Men de är runda och fina må ni tro.
Det var samling runt lägerelden på kvällarna där vi pratade och pratade för att hålla björnen på avstånd.
Sonen åkte på räcket ned till vattnet. Undrar om han har stickor i rumpan? Har har inte sagt något i allafall.

Våran gamla hund hittade en kompis som var leksugen. Hon är en Leonberger på 1½ år. Hon var i allafall jätte snäll med våran gamla kille som inte orkade mer än ca 10 min i stöten sedan måsta han vila i några timmar.

Mamma hittade vacker mossa som hon ska göra dekorationer ute i krukorna till hösten. Vi arrangerade denna bild. Har aldrig sett att mossa kan blomma.

Den är svampen kan du däremot äta, tror jag. Kan vara en sopp av något slag. Den var vacker i mossan i allafall. Den här svampen heter se men inte röra. Visst är den vacker !


Bävern hade jobbat för fullt. Det låg träd över stigen som ett enda plockepin.









3 kommentarer:

Mammanna sa...

Ni på mini semester, vi med grymt huvudbry när halva huset blev strömlöst på lördagen och inga grannar hemma att fråga om hur det är hos dom =( för att 1½ timme senare vara helt strömlös. Ett samtal till Fortum och miljoner knapptryckningar senare får reda på att det är strömavbrott i nordanstig (haha) lite långsökt för att påverka oss, men en stund senare får jag prata med en trevlig telefonist som säger att någon har slagit hagstolp och träffat en elledning men att det borde vara åtgärdat innan kvällen... SKÖNT vi han ju bara riva hela elskåpet och börjat ringa alla elektiker vi känner. Men nu är elen tillbaka *skönt*

Självklart ska vi ut och skritta tillsammans men jag jobbar kvällar hela veckan utom onsdag. Kanske i helgen!!

MammaKarin sa...

Ja vi förstod att det förmodligen hade varit strömlöst när klockorna blinkade.

Evve har 2 fotbollsträningar och en match denna vecka så jag har lika fullt upp. Men till helgen ska vi nog kunna komma iång om Edison får skor på sig.

Lokamia sa...

Oh fy för björn,jag hade packat och dragit hem på en gång.